Een coach soft?
Veel mensen die ik spreek over mijn coachpraktijk hebben hetzelfde idee: “Dat is voor mensen met problemen of mensen die van ‘soft’ houden; ik heb geen probleem.”

Als ik dan vraag of er niets is wat ze zouden willen veranderen of waar ze mee zitten (als ze er even bij stil zouden staan) dan komt er altijd wat. En dat is ook logisch. We leven niet in een ideale wereld. Je hoeft geen ‘probleem’ te hebben. Iedereen kan op zijn tijd een coach gebruiken, (zeker!) ook een coach. Iedereen heeft een blinde vlek en een coach ziet meer dan jijzelf kunt zien en kan je daarop bevragen.

Vraag is: durf je jezelf gewetensvragen te stellen? En even stil te staan bij je leven?
Neem dan contact op! contact@louterannet.nl.

Coaching is ‘soft’

Een ander misverstand is dat coaching soft is, voor mensen die van ‘soft’ houden. Daarom zet ik ertegenover een paar vragen:

Maar hoe soft is onderhoud aan je boot? Het controleren, nalopen en zo nodig repareren of bijstellen van je materiaal? Het lezen van je kompas? Het uitgooien van het zware anker als je motorpech hebt en de wind je op de rotsen dreigt te blazen?

Hoe soft is het maximaal aantrekken van je zeilen om zo veel mogelijk van de wind te profiteren? of alle hens aan dek als een calamiteit of aanvaring dreigt?

Hoe soft is het bepalen van je koers gezien de weersomstandigheden en de capaciteit van je bemanning? hoe soft is het lezen van je kaart en het ‘lezen’ van de lucht en de vlagen op het water? zie ook mijn blog over complimenten.

Heb je nog steeds het idee dat coaching soft is?

Share
Tweet
Share

Koekje erbij? Ja, ook deze website heeft cookies nodig om te kunnen draaien. Klik op OK of op NEE. Als je geen keuze maakt en op deze website blijft, dan ga je automatisch akkoord met de cookies.