Windvang 2, 9621 BD Slochteren
+31 6-21103656
contact@louterannet.nl

Wie ben ik?

Waarom ik je kan helpen beter voor jezelf te zorgen.

 Annet is een echt buitenmens en ze houdt van haar hondjes, Joy en Justice. Van jongsaf hard gewerkt, ook meegeholpen op de boerderij in Schildwolde

Ik ken harde werkers van huis uit, ik hielp al mee toen ik klein was op de boerderij. Geen loos gepraat, maar aanpakken.

Ik weet van mensen die doorzetten, ze gaan er helemaal voor.

Ik weet ook hoe streng je kunt zijn voor jezelf, al ben ik milder geworden de laatste tijd.

Ik ben thuis in de zorg, was verpleegkundige (van 1984 tot eind 2018). De laatste tijd op de hartbewaking.

Elke keer weer nieuwe patiënten met eigen aardigheden en in spannende levenssituaties. Ook vaak dezelfde weer…

Ik weet hoe belangrijk het voor mensen is om tijdens hun verblijf met aandacht, vriendelijkheid en humor omringd te worden.

Maar ook hoe belangrijk een klinische blik is en daadkracht en actie. Dat er wordt gezien wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren.

En soms ook een vinger op de zere plek. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Toch?

Ik weet ook hoe moeilijk het is om voor jezelf te zorgen. Juist als je voor anderen zorgt.

Misschien is dat wel het enige wat we lastig vinden. Wat we niet goed kunnen.

Omdat er geen tijd is.

Omdat we dat niet hebben geleerd.

Omdat we prioriteit bij de ander leggen.

Omdat we natuurlijk ook de eersten zijn die ook nog mantelzorg ernaast doen.

Maar ik ben ervan overtuigd dat zorgen voor jezelf juist het allerbelangrijkste is. En steeds urgenter wordt bij alle tekort aan mensen.

Ik heb dat ook door schade en schande geleerd en wil dat graag ook jou leren.

Wat anderen over mij zeggen

Mijn oom zei laatst nog: “Jij moet iets doen wat anderen niet doen”.

Verder noemen anderen als kernwoorden: enthousiast, nuchter, puur, eerlijk, spontaan, creatief, betrokken, vriendelijk, transparant, snel van begrip en reactie, non-conformist, speels, ontwapenend, frisse wind, onderscheidend.

De keerzijde daarvan is dat ik steeds weer te horen kreeg dat ik ‘onrustig’ was, wat ik niet begreep want ik voelde me niet onrustig. Dat heeft mij bezeerd, ik voelde me niet begrepen.

‘Zo’n heerlijk dartel veulen’

Tot iemand mij omschreef als een heerlijk dartel veulen’. Dat heeft mij enorm positief geraakt!

Sinds die tijd is het mijn missie om de mooie kanten van mensen naar boven te halen, mensen met positieve woorden te bevestigen.

Zodat je jezelf op waarde schat en anderen hiervan laat meegenieten. Dat gun ik iedereen.

‘Mijn missie is om (het mooie van) jou naar voren te laten komen’

Mijn missie: aandacht voor jou en zo het mooiste van jou naar boven halen, zodat jij daar ook ruimte voor neemt en in de wereld zet. En zodat je het bij jou weer gaat borrelen en je weer de muziek in jezelf terugvindt. Zodat jij weer tot je recht komt.

We zien en benoemen vaak de negatieve kanten van anderen. Terwijl deze valkuilen in de kern iets positiefs in zich hebben, namelijk de kernkwaliteit! Ik vind het prachtig om je dat te laten inzien.

Daarnaast gun ik je dat je innerlijk geheeld (geestelijk gelouterd) word. Door tot jezelf te komen in de natuur. Zodat je weer helend aanwezig kunt zijn in de wereld.

Gelouterde, betere versie…

Nu dit ‘dartel veulen’ een geblesseerd paard is geworden, zien anderen mij behalve sociaal en vriendelijk nu ook als ‘rustig (!), bedachtzaam, serieus, anders’. Mensen die mij kennen zien mij nog steeds enthousiast maar ‘getekend’, en meer mezelf.

En dat klopt ook wel. Ik ben wars van bijzaken, van prestaties en succes. Ik ben op zoek naar de kern, de binnenkant – die zich uit in de buitenkant trouwens. Ik richt mij op bezinning, op de wezenlijk dingen in het leven, die er echt toe doen.

Wie ben ik

Annet Louters - de coach van Louter Annet, voor als je beter voor jezelf wilt zorgen

Ik ben Annet. Ik ben de coach van Louter Annet, de coach voor als je beter voor jezelf wilt zorgen.

Het idee van mijn praktijk Louter Annet (met een woordspeling op mijn achternaam Louters) is dat je alleen mij krijgt, maar dan ook helemaal!

Dus met mijn kwaliteiten, kennis, ervaring, inzicht en enthousiasme! Zie ook mijn profiel op coachfinder.nl van Psychologie Magazine.

Ik ben op mijn best als ik in contact met anderen een beetje kan prikkelen, liefdevol confronteren en met humor en zelfspot de vinger op de zere plek leggen. Bij mensen en organisaties.

Ik houd me niet stil. Maar het komt uit een goed hart. Als ik een probleem zie en de gevolgen daarvan, dan moet ik dat noemen. Ik kan niet anders.

Ook het alleen oplossen van de symptomen, zonder naar de onderliggende oorzaken te kijken zie ik nog te vaak gebeuren.

Nu ik fysiek niet meer als verpleegkundige kan werken, kan ik wel mijn werk- en levenservaring inzetten als coach voor mensen die beter voor zichzelf willen zorgen.

Ik heb het gevoel dat alles hier bij elkaar komt – van mijn HEAO opleiding over Human Resource Management over het belang van investeren in mensen tot en met mijn studie Theologie- over diepe levensvragen.

Deze levensvragen kwamen heel dichtbij toen in 2014 mijn relatie kapot ging. Na het eerder verlies van mijn beide ouders kwam ik weer alleen te staan en werd helemaal stil gezet.

Nu kan ik anderen helpen die ofwel zijn stilgezet of die zichzelf af en toe moeten stilzetten.

louter annet coachend zeilen op de boot