Windvang 2, 9621 BD Slochteren
+31 6-21103656
contact@louterannet.nl

Wie ben ik?

louter annet coachend zeilen op de boot

Ik ben Annet. Ik ben de coach van Louter Annet. Het idee van mijn praktijk Louter Annet (met een woordspeling op mijn achternaam Louters) is dat je alleen mij krijgt, maar dan ook helemaal!

Dus met al mijn kwaliteiten, kennis, ervaring, inzicht en enthousiasme! Zie ook mijn profiel op coachfinder.nl van Psychologie Magazine.

Mijn missie: het mooiste/beste in jou naar boven halen, zodat jij dat verder kunt ontwikkelen en in de wereld zetten. En zodat je weer gaat stralen.

Kwaliteiten

Ik vind mijzelf complex, voel me anders dan anderen. Mijn oom zei laatst nog: “Jij moet iets doen wat anderen niet doen”. Ik ben eerlijk, spontaan, creatief, snel van begrip en reactie. Voel dingen en situaties snel aan.

Ik ben op mijn best als ik in contact met anderen een beetje kan prikkelen, liefdevol confronteren en met humor en zelfspot de vinger op de zere plek leggen. Bij mensen en organisaties.

 Annet is een echt buitenmens en ze houdt van haar hondjes, Joy en Justice. Van jongsaf hard gewerkt, ook meegeholpen op de boerderij in Schildwolde

Ik ben een harde werker, ik hielp al mee toen ik klein was op de boerderij. Een echt buitenmens, ik moet naar buiten als het mooi weer is! Een enorme doorzetter, als ik ergens aan begin, dan maak ik het ook af. Ik ben ook wel streng (vooral voor mezelf), al ben ik milder geworden de laatste tijd.

Ik zie vooral mogelijkheden in dingen en mensen. Ik kijk door de minder mooie dingen heen en zie wat er in potentie in zit, wat er van kan worden.

Werk- en levenservaring

Van huis uit ben ik verpleegkundige (van 1984 tot eind 2018). De laatste tijd op de hartbewaking. Ik genoot van het contact met elke keer weer nieuwe patiënten met eigen aardigheden en in spannende levenssituaties. Ik maakte hun verblijf draaglijker met aandacht, zien wat er aan de hand is en moet gebeuren, vriendelijkheid en humor.

Toen ik ouder werd en mijn ouders verloor werden gesprekken met patiënten het mooiste deel van het werk. Ik kreeg steeds meer belangstelling voor de achtergronden en oorzaken van de (hart)klachten. Nu ben ik fysiek niet meer in staat om als verpleegkundige te werken.

Mijn hart blijft natuurlijk wel bij de zorg en bij de collega’s. En speciaal bij hen die niet zo goed voor zichzelf zorgen. Omdat ze dat niet hebben geleerd. En omdat ze prioriteit leggen bij de patiënt. Ik heb dat ook door schade en schande geleerd.

Al deze ervaringen neem ik mee in mijn coachpraktijk. Ik heb het gevoel dat alles hier bij elkaar komt – van mijn HEAO opleiding over Human Resource Management over het belang van investeren in mensen tot en met mijn studie Theologie- over diepe levensvragen. Deze levensvragen kwamen heel dichtbij toen in 2014 mijn relatie kapot ging. Ik kwam weer alleen te staan en werd helemaal stil gezet.

Mijn hele werkzame leven heb ik gehoord dat ik ‘onrustig’ was, wat ik niet begreep want ik voelde me niet onrustig. Dat heeft mij bezeerd, ik voelde me niet begrepen.

‘Zo’n heerlijk dartel veulen’

Tot iemand mij omschreef als een heerlijk dartel veulen’. Dat heeft mij enorm positief geraakt! Sinds die tijd is het mijn missie om de mooie kanten van mensen naar boven te halen, mensen met positieve woorden te bevestigen. Zodat je ziet wie je nog meer kunt zijn en weer gaat stralen. Dat gun ik iedereen.

Gelouterde, betere versie…

Nu dit ‘dartel veulen’ een geblesseerd paard is geworden, zien anderen mij behalve sociaal en vriendelijk nu ook als ‘rustig (!), bedachtzaam, serieus, anders’. Mensen die mij kennen zien mij nog steeds enthousiast maar ‘getekend’, en meer mezelf. En dat klopt ook wel. Ik ben wars van bijzaken, van prestaties en succes. Ik ben op zoek naar de kern, de binnenkant – die zich uit in de buitenkant trouwens. Ik richt mij op bezinning, op de wezenlijk dingen in het leven, die er echt toe doen.

‘Mijn missie is om jou (en de wereld) een beetje meer te laten stralen’

Mensen zien en benoemen vaak de negatieve kanten van anderen. Terwijl deze valkuilen in de kern iets positiefs in zich hebben, namelijk de kernkwaliteit! Ik vind het prachtig om mensen (inclusief mezelf) dat te laten inzien.

Daarnaast gun ik mezelf en anderen dat we innerlijk geheeld (geestelijk gelouterd) worden, zodat we naar anderen ook weer helend aanwezig kunnen zijn. Dit door tot onszelf te komen in de natuur.