Windvang 2, 9621 BD Slochteren
+31 6-21103656
contact@louterannet.nl

Wie ben ik?

Ik ben de coach van Louter Annet, de coach voor mensen die beter voor anderen zorgen dan voor zichzelf.

Waarom ik je kan helpen meer oog voor jezelf te hebben en jezelf te behandelen zoals je een ander behandelt…

 Annet is een echt buitenmens en ze houdt van haar hondjes, Joy en Justice. Van jongsaf hard gewerkt, ook meegeholpen op de boerderij in Schildwolde

Ik ken harde werkers van huis uit, ik hielp al mee toen ik klein was op de boerderij. Geen loos gepraat, maar aanpakken. Aandacht voor alles en iedereen, maar niet voor jezelf.

Van huis uit ben ik verpleegkundige (van 1984 tot eind 2018).

Dat betekende voor mij mensen op hun gemak te stellen door gastvrijheid, spontaniteit en humor.

Verder de klinische blik. In één oogopslag ziet wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren.

Tot slot: de vinger op de zere plek leggen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Met als grote doel: pijn bij anderen vermijden of verminderen.

Maar toch…

Mijn creativiteit, enthousiasme, andere mogelijkheden zien, belangstelling voor andere gebieden van het leven, de behoefte aan vrijheid en buiten zijn vroeg meer aandacht en ruimte.

Dus bleef ik leren & studeren. Nu kan ik dat met de mensenkennis en ervaring in de zorg – en in de medezeggenschap van de zorg- combineren.

En nu wil ik graag anderen helpen beter voor zichzelf te zorgen, vooral degene die dat nu niet goed doen.

Omdat ze geen tijd hebben.

Omdat ze dat niet hebben geleerd.

Omdat ze prioriteit bij de ander leggen.

Omdat ze in al onze rollen willen voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Maar ik ben ervan overtuigd dat aandacht en ruimte voor jezelf juist het allerbelangrijkste is. En steeds urgenter wordt! Zeker in corona-tijd.


Omdat je niet kunt geven wat je zelf niet hebt.

Wat anderen over mij zeggen

Mijn oom zei laatst nog: “Jij moet iets doen wat anderen niet doen”.

Een vriendin: “Anderen lopen een bepaald straatje, maar jij ziet alle zijstraten, de mogelijkheden die anderen niet zien.”

Een collega: ‘Jij maakt opmerkingen, waardoor bij mensen luikjes opengaan.’

Verder noemen anderen als kernwoorden: * enthousiast * nuchter * puur * eerlijk * spontaan * creatief * betrokken * vriendelijk * transparant * snel van begrip en reactie * snel schakelend * non-conformist * speels * ontwapenend * frisse wind * onderscheidend.

De keerzijde daarvan is dat ik steeds weer te horen kreeg dat ik ‘onrustig’ was, wat ik niet begreep want ik voelde me niet onrustig. Dat heeft mij bezeerd, ik voelde me niet begrepen.

‘Zo’n heerlijk dartel veulen’

Tot iemand mij omschreef als een heerlijk dartel veulen’. Dat heeft mij enorm positief geraakt!

Sinds die tijd is het mijn missie om de mooie kanten van mensen naar boven te halen, mensen met positieve woorden te bevestigen.

Zodat je jezelf op waarde schat en anderen hiervan laat meegenieten. Dat gun ik iedereen.

‘Mijn missie is om (het mooie van) jou naar voren te laten komen’

Dus: aandacht voor jou en zo het mooiste van jou naar boven halen, zodat jij daar ook ruimte voor neemt en in de wereld zet.

En zodat je het bij jou weer gaat borrelen en je weer de muziek in jezelf terugvindt. Zodat jij weer tot je recht komt.

We zien en benoemen vaak de negatieve kanten van anderen. Terwijl deze valkuilen in de kern iets positiefs in zich hebben, namelijk de kernkwaliteit! Ik vind het prachtig om je dat te laten inzien.

Daarnaast gun ik je dat je innerlijk geheeld (geestelijk gelouterd) word. Door tot jezelf te komen in de natuur. Zodat je weer helend aanwezig kunt zijn in de wereld.

Gelouterde, betere versie…

Nu dit ‘dartel veulen’ een geblesseerd paard is geworden, zien anderen mij behalve sociaal en vriendelijk nu ook als ‘rustig (!), bedachtzaam, serieus, anders’. Mensen die mij kennen zien mij nog steeds enthousiast maar ‘getekend’, en meer mezelf.

En dat klopt ook wel. Ik ben wars van bijzaken, van prestaties en succes.

Ik ben op zoek naar de kern, de binnenkant – die zich uit in de buitenkant trouwens. Ik richt mij op bezinning, op de wezenlijk dingen in het leven, die er echt toe doen.

Wie ben ik

Annet Louters - de coach van Louter Annet, voor als je beter voor jezelf wilt zorgen

Ik ben Annet. Ik ben de coach voor mensen die beter voor anderen zorgen dan voor zichzelf.

Het idee van mijn praktijk Louter Annet (met een woordspeling op mijn achternaam Louters) is dat je alleen mij krijgt, maar dan ook helemaal!

Dus met mijn kwaliteiten, kennis, ervaring, inzicht en enthousiasme! Zie ook mijn profiel op coachfinder.nl van Psychologie Magazine.

Ik ben op mijn best als ik in contact met anderen een beetje kan prikkelen, liefdevol confronteren en met humor en zelfspot de vinger op de zere plek leggen. Bij mensen en organisaties.

Nu ik fysiek niet meer als verpleegkundige kan werken, kan ik wel mijn werk- en levenservaring inzetten als coach voor mensen die beter voor anderen zorgen dan voor zichzelf.

Ik heb het gevoel dat alles hier bij elkaar komt – van mijn HEAO opleiding over Human Resource Management over het belang van investeren in mensen tot en met mijn studie Theologie- over diepe levensvragen.

Deze levensvragen kwamen heel dichtbij toen in 2014 mijn relatie kapot ging. Na het eerder verlies van mijn beide ouders kwam ik weer alleen te staan en werd helemaal stil gezet.

Nu kan ik anderen helpen die ofwel zijn stilgezet of die zichzelf af en toe moeten stilzetten. Om weer tot jezelf te komen en op te laden.

louter annet coachend zeilen op de boot