Windvang 2, 9621 BD Slochteren
+31 6-21103656
contact@louterannet.nl

Wie ben ik?

Annet Louters profielfoto dit ben ik

Ik ben Annet. Ik kom uit de zorg en werk nu als coach met mensen die niet zo goed voor zichzelf zorgen als voor anderen of voor hun bedrijf. Ik mag graag mezelf en anderen laten nadenken over hun leven om de juiste koers te bepalen en zo nodig het roer om te gooien.

Het idee van mijn praktijk Louter Annet (met een woordspeling op mijn achternaam Louters) is dat ik mijn persoon en mijn knowhow en ervaring(en) inzet in het coachgesprek met jou. 

Ervaring(en)

mensen in de zorg-zorgen voor anderen, zorgen vaak niet goed voor zichzelf

Van huis uit ben ik verpleegkundige (van 1984 tot eind 2018), heb vooral als CCU-verpleegkundige gewerkt. Hiernaast heb ik verschillende opleidingen gevolgd, waaronder: GPW en de master Theologie.

Daarna ben ik iemand verloren en alleen komen te staan, waardoor de wereld voor mij stil is komen te staan. Eigenlijk ben ik stilgezet.

Kwaliteiten

Tijdens de opleiding tot transformationeel coach ben ik weer tot mijzelf gekomen en heb ik weer ontdekt wie ik ben. Mijn kracht is: ik voel heel snel aan waar de zere plek zit en durf daar ook de vinger op te leggen (liefdevol confronterend).

Ik ben creatief (muzikaal, maar ook in denken), breed georiënteerd, heb humor en sterke intuïtie (kom snel tot de kern). Het zou maar zo kunnen dat ik een HSP ben. ‘High sensitive persons’ kunnen sterk geraakt worden door films, verhalen, muziek en voelen dingen snel aan, lezen ook tussen de regels door.

“Zo’n heerlijk dartel veulen”

Vaak hebben mensen mij ook ‘onrustig’ of ‘chaotisch’ gelabeld. Maar tijdens mijn opleiding tot transformationeel coach ben ik geraakt door goede woorden hierover: “zo’n heerlijk dartel veulen”. Dit gun ik iedereen, dat het beste en mooiste van jou wordt gezien (ook door jezelf!) en met goede woorden wordt bevestigd.

“Zo’n heerlijk dartel veulen.”

Gelouterde, betere versie…

Nu dit ‘dartel veulen’ een geblesseerd paard is geworden, zien anderen mij behalve sociaal en vriendelijk nu ook als “rustig (!), bedachtzaam, serieus, anders.” Mensen die mij kennen zien mij nog steeds enthousiast maar ‘getekend’, en meer mezelf. En dat klopt ook wel. Ik ben nog meer wars van bijzaken, van prestaties en succes, en op zoek naar de kern/ de binnenkant (die zich uit in de buitenkant trouwens) en graag bezig met bezinning op de wezenlijk dingen in het leven, die er echt toe doen.

Mensen beter maken

Het was mijn missie als 18-jarige: mensen helpen beter te maken en als dat niet lukt goed te begeleiden naar het einde. Mijn hele werkzame leven heb ik tot vorig jaar gewerkt in de lichamelijke gezondheidszorg als (hartbewakings)verpleegkundige. Naast deze (veelal) symptoombestrijding kreeg ik steeds meer interesse in de achtergronden en oorzaken van (hart)klachten en heb ik mij meer bekwaamd in de psychische en geestelijke zorg.

Bij de coachopleiding is het allemaal bij elkaar gekomen en is de cirkel rond. Naast observatievermogen en klinische blik kwam erbij: de toestemming om – naast het luisteren – ook eigen gedachten, gevoel en ervaring terug te geven in goede woorden.

Mijn hart ligt enerzijds bij mensen in de zorg; mensen die zorgen voor anderen (professioneel of mantelzorg) en niet zo goed voor zichzelf zorgen, helemaal als ze ook nog verlieservaringen hebben.

Aan de andere kant (maar zoveel anders is het niet) ligt mijn hart bij hardwerkende ondernemers die graag weer de juiste koers willen varen. Mijn vader was (door de situatie gedwongen) ondernemer, maar zijn hart lag ergens anders. Op de HEAO P&O (nu MER) had ik vooral wat met organisatiekunde en HRM. In de ondernemingsraad legde ik graag de vinger op de zere plek van de organisatie.

Missie: jou (en zo de wereld) beter maken

Mijn missie is dan ook: jou ‘beter’ maken: zodat je geheeld bent en je beste/mooiste versie hebt ontdekt (wie en hoe je nog meer kunt zijn); zodat jij – zelf beter – de wereld ook een beetje beter en mooier kunt maken.