Windvang 2, 9621 BD Slochteren
+31 6-21103656
contact@louterannet.nl

Ontspannen het roer omgooien

zeilend coachen het water op- rust Schildmeer- ervaar hoe het is om het roer om te gooien
Zeilend coachen: tot jezelf komen op het water.

Coaching+: ontspannen op het water

Het is voorjaar! Normaal kon je dan weer meedoen aan een extra dimensie tijdens het coachen: het water op.

Op het water neem je -ook letterlijk – afstand van de waan van de dag en de dagelijkse hectiek. Daar is namelijk rust en ruimte die nodig is om tot jezelf te komen.

” Je kunt de wind niet veranderen,

wel de stand van je zeilen”

Je voelt tijdens het zeilen hoe de wind staat en hoe jij daarmee omgaat. Het zeilen geeft prachtige metaforen voor het echte leven.

Zo hebben we het – en passant – over je eigen ‘boot’, de weersomstandigheden, je uitrusting, de stand van je zeilen, je innerlijke kompas, je punt op de horizon en hoe jij je roer kunt omgooien.

De ‘coachboot’

het water op met zeilend coachen - speciaal arrangement- durf jij het roer om te gooien?

We doen het arrangement zeilend coachen op mijn eigen coachboot: een waarschip 725, kwarttonner, genaamd: ‘Na de storm’ (en dan op zijn Gronings, want ze is ook gemaakt in Groningen, namelijk in ‘t Waar, vandaar Waarschip). Eerst heette de boot Zwoantje 2, maar na de storm in mijn leven heb ik haar herdoopt.

Het is een houten schip, waar veel werk aan is. Daarom is ze ook zo geschikt voor het coachen: het hout leeft en het lijkt op mensen waar ook steeds weer aan gewerkt moet worden.

Het is een safe boot, hij is ‘ondertuigd’ (heeft minder zeil dan zou kunnen) daarom kan hij niet kapseizen. Ik heb er solo mee gevaren op het IJsselmeer en het Wad. Hij is zeewaardig, maar dit hangt altijd meer van de schipper af dan van het schip! Deze schipper heeft 2 CWO diploma’s en zeilt nu 15 jaar.

Welkom aan boord

Je bent welkom aan boord. Als je denkt dat je niet van water houdt of bang bent om aan boord te gaan dan doen we het rustig aan. We blijven op de steiger blijven of in de haven. Of we gaan ‘voor anker’ op een rustig plekje in het riet. Uiteraard met voldoende proviand.

Eerst even uitproberen met een gratis ontdeksessie?